logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

De Sixties, muzikale lezing

Gedurende de jaren 1980 is Rudolf Hecke actief als dichter/performer en opent menig poëzietreffen waar hij een gekoesterde briefwisseling met Simon Vinkenoog, Johnny Van Doorn en Hugo Claus  aan overhoudt als ook voldoende fans om zijn poëziebundels 'Ik wil weg van alle dagen voor vandaag' en 'La chaotica' uit te verkopen. In die periode schrijft hij ook een nooit uitgegeven theatermonoloog 'Wagner'.

De jaren die volgen ligt de nadruk vooral op het schrijven van songteksten, Nederlandstalige en Engelstalige, voor eigen projecten en voor anderen.

Vanaf 2008 werkt Rudolf aan de eerste Nederlandstalige biografie van Serge Gainsbourg die in december 2012 uitkomt bij uitgeverij EPO en door de pers lovend wordt onthaald. In 2013 start er een lezing/ muzikale conférence tournee rond het boek met Rudolf als verteller/performer. De tour evolueert van bibliotheken en boekhandels naar culturele centra en theaters en deed tot op heden (2018) verspreid over Vlaanderen en Nederland meer dan 200 locaties aan.

Februari 2018 verschijnt Rudolfs nieuw boek 'De Sixties' bij uitgeverij EPO. Aan het boek werken o.a. Boudewijn De Groot en Wim T. Schippers mee. Een verrassende inkijk in vijf jaar die de wereld veranderden en tot één stroom van vooruitgang verstrengelden tot het bladerdak van de commercie zich sloot en de revolutie de adem ontnam. Het boek krijgt lovende recensies van o.a. Humo, Knack en De Standaard.Gerelateerd:

Website: klik hier...