logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Matinee: Misty House Big Band

De Misty House Big Band is begin jaren negentig opgericht vanuit de Muzerije, huis voor de amateurkunst in 's-Hertogenbosch. Tegenwoordig heeft de groep het Artuarium als thuisbasis. 
De band bestaat momenteel uit achttien blazers, een zanger en een ritme-sectie bestaande uit drummer, percussionist, een bassist, een gitarist en een toetseniste. 

Aanvankelijk richtte de band zich voornamelijk op het 'klassieke' bigband repertoire. Met de komst van Edward Capel als dirigent, eind jaren negentig, is de band een geheel eigen, en vooral eigenzinnige koers ingeslagen.
Het repertoire variëert inmiddels van jazz tot ska, van funk tot latin. De oorspronkelijke nummers zijn hierbij niet langer het einddoel, maar vooral een startpunt voor een avontuurlijke speurtocht door diverse muziekstijlen. 
Voor opvallende gelegenheidscombinaties is de Misty House Big Band altijd te porren. Er werd reeds opgetreden met DJ/scratcher Kid Sundance, met de rappers MC Seb, Shine en Riagg en met beiaardier Joost van Balkom. En waar nodig vult dirigent Edward Capel de sound van de band aan met enige samples en electronics. 
Wat vooral opvalt bij optredens is het plezier, enthousiasme en de energie, die de Misty House Big Band uitstraalt!Gerelateerd:

Website: klik hier...