logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Matinee: Kwartair + Saxofoonkwartet Tango & Zo

‘KWARTAIR’,  een blazerskwartet uit Tilburg

 Wij zijn 4 muzikanten die twee jaar geleden besloten om samen het muzikale pad op te gaan. De combinatie van onze instrumenten is niet alledaags. Peter blaast de trompet, Olga de altsax, Cees de tenorsax en Peggy blaast de lage tonen op haar basklarinet. Met elkaar levert dit een bijzondere klankkleur op en een eigen geluid.

Ons repertoire is heel divers. Het varieert van de middeleeuwen tot hedendaagse muziek, maar dan bij voorkeur met een eigen interpretatie. Klassiek, bijzondere kerkmuziek, popnummers en een eigen arrangement of compositie, wij gaan ervoor.

Wel hebben we een zekere voorkeur voor muziek die oorspronkelijk bedoeld is voor meerstemmige zangkoren. De rijke klankkleuren die hierin vaak  verwerkt zijn spreken ons erg aan.

We laten ons graag horen aan publiek in een intieme locatie. Direct contact met degenen die naar ons willen luisteren stellen wij zeker op prijs.

Saxofoonkwartet TANGO & ZO bestaat al vele jaren en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de tangomuziek. Argentijnse muziek van Astor Piazzolla, Mariano Mores, Carlos Gardel, Osvaldo Pugliese om er maar een paar te noemen. De meeste stukken van onze muziek zijn door ons zelf bewerkt voor saxofoonkwartet. Dat geeft de tangomuziek een speciale sound. De muziek van TANGO & ZO is dan ook bijzonder geschikt voor een TANGODANSSALON. Daarnaast hebben wij een gevarieerd programma op ons repertoire staan uit diverse muziekgenres. Zappa, Queen, ABBA komt bijvoorbeeld voor op onze lijst. Ongeveer een half jaar geleden hebben we een doorstart gemaakt en het kwartet bestaat nu uit: Paul Willems - sopraansaxofoon/ Marius Wouters - altsaxofoon/ Frank van der Aa - tenorsaxofoon/ Marijke van Uden - Baritonsaxofoon

 Gerelateerd:

Website: geen website bekend.