logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Concert: Verhoeven/Hadow/De GrootePlusEtage en het Belgische label A New Wave Of Jazz slaan de handen in elkaar met een nieuwe reeks van concerten die zal lopen naast de reguliere programmatie van PlusEtage.  Een reeks concerten volledig gewijd aan de vrije improvisatie, avantgarde en de experimentele tak van de free jazz.

Deze muziekstijlen komen vooral live tot hun recht en voor A New Wave Of Jazz biedt PlusEtage juist deze mogelijkheid.  Het intimistisch karakter van de zaal en de vrije mindset van PlusEtage gaan een perfecte tandem vormen met de eigenzinnigheid van het label en hun sterke motiviatie om deze segmenten van de Jazz meer uit te lichten. 

Tweemaandelijks zullen zij samen u een reeks van fascinerende, sterke en unieke concerten brengen.

 

MARTINA VERHOEVEN/GEORGE HADOW/PATRICK DE GROOTE TRIO

Martina Verhoeven en Patrick De Groote zijn geen onbekenden voor elkaar.  Niet alleen maken zij deel uit van de New Wave Of Jazz groep met verschillende releases op het label en speelden zij reeds meermaals samen. 

George Hadow werkte reeds met Martina Verhoeven samen voor het minimaal ensemble TONUS en het quintet (met John Dikeman, Luis Vicente en Dirk Serries).

Het majestueuze spel van pianiste Martina Verhoeven, het subtiel maar dynamische drumwerk van George en en de lyrische, dynamische abstractie van trompettist Patrick De Groote belooft ons een uniek concert van pure vrije improvisatie.

Een mooiere aftrap voor de samenwerking tussen PlusEtage en A New Wave Of Jazz kunnen we niet wensen.