logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Concert: Stefan Keune/Benedict Taylor/Dirk Serries

Een eerste ontmoeting tussen Duitse saxofonist Stefan Keune, violist Benedict Taylor (UK) en gitarist Dirk Serries (België).

Benedict Taylor en Dirk Serries gaan reeds een aantal jaar terug in hun samenwerkingen, buiten een tweetal duo albums is Benedict eveneens een frequent lid van Dirk’s minimaal ensemble TONUS.  Stefan Keune kent Dirk dan weer van een release op eigen label waarop hij samenspeelt met de invloedrijke gitarist wijlen John Russell en percussionist Kris Vanderstraeten.  Dit is dus de eerste maal dat ze de muzikale degens kruisen en uniek wordt het zeker en vast.

 

Benedict Taylor is een leidende figuur binnen hedendaagse compositie, moderne strijkersperformance en geïmproviseerde muziek in de Britse en Europese nieuwe muziekwereld. De centrale focus van zijn werk ligt op nieuwe compositie voor live performance, film, theater, hedendaagse dans, kunstinstallaties en elektro-akoestische compositie. In performance werkt hij voornamelijk binnen improvisatie, nieuwe composities en muziek uit de 20e/21e eeuw.

 

Vanaf 1982 studeerde Stefan Keune privé bij verschillende docenten beginnend op de tenorsaxofoon. Vanaf het begin voelde hij zich aangetrokken tot vrije geïmproviseerde muziek terwijl hij klassieke technieken uit de hedendaagse muziek als basis van zijn spel gebruikte. Keune begon vanaf 1985 te spelen in lokale groepen (met oa Martin Blume) en heeft zich sindsdien intensief toegelegd op de verschillende soorten geïmproviseerde muziek. In 1987 voegde hij de sopranino toe aan zijn instrumentenassortiment en bespeelt deze sinds 1998 exclusief. In 1991 richtte hij samen met Paul Lytton en bassist Hans Schneider het "Stefan Keune Trio” op. Daarna volgden samenwerkingen met toppers in de vrije improvisatie als Paul Lovens, John Russell, Roger Turner, Phil Durrant, John Butcher, Steve Noble, Mats Gustafsson, Raymond Strid, Radu Malfatti en Peter Kowald.

 

Dirk Serries is ondertussen wel bekend bij PlusEtage. Dirk, actief sinds 1984 en wereldwijd beschouwd als één van de belangrijkste ambient componisten, is bezieler van het A New Wave Of Jazz label, de initiatiefnemer achter de label avonden bij PlusEtage en een eigenzinnig gitarist die zich volledig op de vrije improvisatie heeft gestort sinds begin 21e eeuw.Gerelateerd:

Website: klik hier...