logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Avondconcert: KODIAN TRIO i.s.m. A New Wave Of Jazz


KODIAN TRIO is de working band van Colin Webster op alto sax, Andrew Lisle op drums en Dirk Serries op electrische gitaar.  Het trio bestaat reeds 8 jaar met releases op het vermaarde Oostenrijks label TROST RECORDS (Peter Brötzmann, The Thing, etc.) en een flinke live reputatie.

Uiterst dynamiek trio met een hoog free jazz gehalte geïnfused met een flinke dosis vrije improvisatie en zelfs wat post-punk.  Dit wordt een mokerslag van een concert !

Journalist Guy Peters schreef het volgende over hun derde studio plaat :

"Wat je hier hoort is immers een band die het aftasten en een plaatsje zoeken voor z’n geteisem al lang achter zich gelaten heeft. Niet dat het exploreren opgegeven is, integendeel. Ze doen het gewoon terwijl ze er meteen invliegen. Het draait om empathie en instinct, maar vooral ook om vertrouwen hebben in elkaars kunnen. Je hebt hier bovendien te maken met een stel internationale kleppers die hun gespierde vrije interactie ademruimte geven en regelmatig aanleunen bij de freejazz.  En dat laatste is wel cruciaal, want terwijl Serries samen met Webster en anderen nieuwe horizonten opzocht in de zone tussen vrije en minimale muziek, blijft Kodian Trio stevig verankerd in de ongedurigheid en explosiviteit. Dat hoor je meteen al bij de eerste van vijf titelloze improvisaties, waarmee je meteen in het midden van de actie belandt, met Webster als de man van de beweging, met een ketting van vliegensvlug slingerende en kronkelende slierten, terwijl Lisle het vuur begint op te poken met breed gestommel over de ganse kit, en Serries zich kan laten gaan in atonaal verkrampend geharrewar. Dit is collectieve interactie op z’n best, met stemmen die op elkaar gelegd en samengesmeed worden tot een withete furie die op zijn beurt weer ontmanteld wordt.”


Gerelateerd:

Website: klik hier...