logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Avondconcert: Jasper Staps & Rembrandt Quartet: Desmond


Rembrandt Frerichs & Jasper Staps Quartet

 Na veel artistieke invloeden verwerkt te hebben op zijn tours wereldwijd, waarbij hij in 2019 nog 60.000 enthousiaste jazzliefhebbers bereikte, neemt pianist Rembrandt Frerichs dit seizoen luisteraars mee op een intieme muzikale expeditie naar de jaren ’60, het hooqtepunt van de Cool Jazz.

Jasper Staps en Rembrandt kennen elkaar al decennia lang en vanaf hun eerste contact als jonge honden zijn ze muzikaal thuis bij elkaar. Misschien zoals Desmond en Brubeck dat bij elkaar waren. Een ideal paar. Staps steekt zijn voorliefde voor het geluid van Paul Desmond niet onder stoelen of banken. De melodische manier van een verhaal vertellen is iets wat deze musici inspireert om een hedendaagse loot aan de Cool Jazz toe te voegen.

Jazz met een grote J, swingende muziek die het hart én het hoofd beroert. Het kleurenpalet van Paul Desmond & Dave Brubeck springt uit de fluwelen altsax van Jasper Staps. De veelbesproken vindingrijkheid van Rembrandt zorgt voor een voortstuwend melodisch avontuur. Een samenspel gerijpt door een langdurende muzikale vriendschap van deze twee muzikale grootmeesters. Bij dit concert klinkt het beste van the great American songbook.

Line-up:

Rembrandt Frerichs – piano

Jasper Staps – alt sax

Matheus Nicolaiewski – contrabas

Mitchell Damen – drumsGerelateerd:

Website: klik hier...