logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

Avondconcert: Jackson/Taylor/Thompson i.s.m. A New Wave Of Jazz

Tom Jackson : klarinet

Benedict Taylor : altviool

Daniel Thompson : gitaar

De muziek van Tom Jackson, Benedict Taylor en Daniel Thompson kan het beste worden omschreven met een uitspraak van wijlen John Stevens: "De groep zorgt voor het individu, en het individu zorgt voor de groep"

De drie ontmoetten elkaar rond 2012 en hebben talloze concerten gespeeld in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hun invloeden en samenwerkingen zijn uiteraard verreikend. Ze zijn  geïnteresseerd in hoe de akoestische gitaar, klarinet en altviool klinken als ze samen of apart worden bespeeld.

De 3 muzikanten zijn geen onbekenden voor het A New Wave Of Jazz label.  Zo kende Daniel Thompson zijn solo debuut op het label met het fantastische ‘Finch' album waarin Daniel zich duidelijk manifesteert als een eigenzinnige gitarist, gestoeld op de Britse vrije improvisatie - Daniel studeerde bij de betreurde en belangrijke John Russell.

Tom Jackson is samen met Benedict Taylor een voorbeeld van muzikanten die hoewel klassiek geschoold zich beiden hebben vrijgevochten uit deze stramme muziek discipline om zich te ontpoppen tot waanzinnige improvisatoren.

Ook zij hebben meerdere releases op A New Wave Of Jazz, in verschillende bezettingen.

Als trio hebben ze dan weer de dubbelaar ‘Hunt At The Brook / Hunt At The Brook With Neil Metcalfe’ op het label.  De pers schreef hierover :

"Klarinettist Tom Jackson en violist Benedict Taylor voelen zich net zo op hun gemak in de moderne klassieke muziek als in de geïmproviseerde jazz, en dat hoor je regelmatig terug in hun spel. Samen met gitarist Daniel Thompson verkennen ze grenzen, proberen ze samen te komen, en je hoort hoe dat in de First Improvisation nog een aftasten en zoeken is, speels, elkaar uitdagend en humoristisch, niet bang om tot een compact geluid te komen met zijn drieën. Verderop in de improvisaties wordt het regelmatig ingetogener, en soms gewoon adembenemend mooi, maar vooral steeds spannend en een feest van drie mannen die met hoorbaar veel plezier samen muziek staan te maken op het scherpst van de snede. Heerlijk om naar te luisteren voor iedereen met open oren.” Moors Magazine

Vrije improvisatie en kamermuziek gingen nooit zo mooi hand in hand.  Niet te missen.
Gerelateerd:

Website: klik hier...