logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
1 apr
2017
Jasper Blom Quartet feat. Nils Wogramzaal open 20.00, aanvang 20.30
entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won tweemaal de European Jazz Award, speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld.

Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hardbop tot geïmproviseerde soundscapes en akoestische jazz. Voor deze gelegenheid is zijn kwartet uitgebreid met trombone-fenomeen Nils Wogram.

Jasper Blom - tenor sax

Jesse van Ruller – guitar

Frans van der Hoeven – contrabas

Martijn Vink – drums

Nils Wogram – trombone.

 
lees meer


zondag
9 apr
2017
Matinee: Ad Libitum


zaal open 13.30, aanvang 14.00
entree: gratis

Een optreden van het duo Bianca Francken (accordeon) en Martje Zaad (viool) + een solo-optreden van Julie Bruyneel (harp).
 
lees meer


zaterdag
15 apr
2017
Film: Nosferaturegie: Friedrich Wilhelm Murnau, 1922, 74 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro


Nog steeds bezit deze klassieke horrorfilm een lugubere schoonheid en een angstaanjagende precisie in enscenering en cameravoering met Max Schreck als onvergetelijke vampier in een benauwende sfeer met veel buitenopnames en met een echt slot als decor.

De weduwe van Bram Stoker, auteur van het boek Dracula, deed Murnau een proces aan wegens plagiaat, waarna alle kopieën vernietigd moesten worden van dit expressionistische drama. Gelukkig werd niet alles vernietigd, en werden er enkele kopieën gered. De filmmakers hadden vóór de uitspraak al heel slim enkele kopieën veilig gesteld in het buitenland.
 
lees meer


zaterdag
6 mei
2017
Film: Far from Heavenregie: Todd Haynes, 2002, 107 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro


Far from heaven
is visueel zo virtuoos (niet voor niets kreeg Ed Lachman een Oscar-nominatie voor zijn cameravoering) dat je als toeschouwer op je hoede moet zijn om niet de schoonheid de ellende te laten gladstrijken.

De personages zijn niet zielig. Hun leven is niet tragisch. Maar hun problemen zijn ook niet gekunsteld.

 
lees meer


zondag
28 mei
2017
Matinee: Strograsszaal open 13.30, aanvang 14.00
entree: 10 euro

De muzikanten van Strograss hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek (folk, bluegrass, old-time, vroege jazz...). Ze brengen die traditionele invloeden samen in actuele songs en instrumentals met frisse, eigenzinnige arrangementen en sociaal bewogen teksten. Met de woorden van Gentse Feesten Magazine : '"Strograss - of hoe ‘nieuw’ en ‘traditie’ toch in één zin kunnen zonder boel te krijgen; dit is goeie ouwe bluegrass, vroege jazz en old time-folk en geurt toch zo fris als pas gemaaid gras. Zelden zulke authentieke akoestische rootsmuziek gehoord!".

Barbara Ardenois - accordeon / harmony vocals 
Lotte Remmen - viool / harmony vocals
Joachim Wannyn - banjo / lead vocals
Johannes Wannyn - gitaar / lead vocals
Quinten De Vlaeminck - contrabas / harmony vocals
 
 
lees meer


zaterdag
10 jun
2017
Mulligan-Baker Projectzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 10 euro, onder 25 jaar 5 euro


Altsaxofonist en fagotspeler JanWillem van der Ham stapt in dit kwartet over op de baritonsax. Samen met trompettiste Felicity Provan nemen ze de warme sound van het beroemde Chet Baker/Gerry Mulligan Quartet als uitgangspunt voor een spannende rollercoaster aan muzikale avonturen. Van der Ham speelde bij JC Tans Orchestra en Sean Bergin's MOB. De laatste jaren was hij vooral bezig in klassieke ensembles, maar met het nieuwe Baker/Mulligan Project is hij weer helemaal terug in de jazz.

JanWillem van der Ham -baritonsax
Felicity Provan - trompet
Raoul van der Weide - bas
George Hadow - drums


 
lees meer


zaterdag
24 jun
2017
Film: I Vitelloniregie: Fedrico Fellini, 1953, 102 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

In een Italiaans kustplaatsje brengt een groepje werkeloze jongemannen hun tijd lummelend en zoekend naar vermaak door, tot een van hen moet trouwen met zijn zwangere vriendin. Verantwoordelijkheid voor werk en gezin leert hij met de nodige moeite dragen en ook zijn bevriende zwager neemt de eerste stappen naar een volwassener gedrag. Deze zedenkomedie met autobiografische elementen was de eerste belangrijke Fellini-film die met ironische observatie van personages en milieu het moralisme mist dat zijn beroemdere films uit de jaren 1950-60 nog wel eens ontsiert.

 
 
lees meer


zaterdag
24 jun
2017
Film
Nog niet bekend.
 
lees meer