logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

woensdag
2 mei
2018
Congo: Het rijkste land ter wereld

Een lezing door journalist Peter Verlinden.zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs 2,50 euro
organisatie: Cultureel Centrum Baarle

‘CONGO: HET RIJKSTE LAND TER WERELD’, over de onmetelijke ondergrondse en ook bovengrondse rijkdommen van Congo, maar ook oorlog van de afgelopen ruim twintig jaar in en om (Oost-)Congo, de oorzaken, de gevolgen, vanuit het perspectief van de verschillende betrokken groepen (mijnbouwers, rebellen, leger, overheidsambtenaren, vluchtelingen, bevolking). Het verwante boek ‘Het goud van Congo’ verscheen eerder bij Houtekiet, Antwerpen-Brussel.

Deze lezing wordt telkens weer aangepast aan de jongste actualiteit uit de regio, de aanslepende politieke crisis, de onderdrukking van de vrije stemmen, de economische rampspoed, de rol van de buitenlandse mogendheden bij dit alles (onder meer China, maar ook Europa/België), enz.

 
lees meer


zaterdag
19 mei
2018
De Raad van Toezichtzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro


De Raad Van Toezicht
 beleefde zijn doorbraak in 2016  met concerten op Jazz In Duketown, Jazz International Rotterdam en North Sea Jazz.  Onlangs is hun debuut-album " De Raad "verschenen.

De Raad van Toezicht  is een 12-koppig powerhouse! Een speelse maar supersolide groep met een unieke line -up: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x Keys) en een blazerssectie versterkt met viool. De energie van De Raad van Toezicht is erg aanstekelijk. De muzikale invloeden  lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs western-muziek. Echter jazz en funk zijn de basis-ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan haalt.

Bezetting:
Joel Botma
Trompet
Frank van Hassel 
Alt sax
Sam Thomas
Trombone
Mirco Wessolly
Viool
Jasper Mellema 
Keys
Phillipp Frenzel
Keys
Dung Hoang
Gitaar
Phillipp Ullrich
Gitaar
Daan Lever
Bas
Teun Creemers
Bas
Janik Hüsch
Drums/percussie
Bouke Hofma
Drums/percussie.

 
lees meer


zaterdag
9 jun
2018
Film: La Regle du Jeuregie: Jean Renoir, 1939, 110 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

La Règle du Jeu uit 1939 is gemaakt door Jean Renoir, de zoon van de vermaarde schilder Auguste. Een jachtpartijtje in het buitenhuis van een edelman loopt uit op een wirwar van liefdesintriges tussen de gasten, terwijl ook het personeel zich uitleeft. La Règle du Jeu is een vlijmscherpe satire op de decadentie en het morele verval van de hogere Franse klassen. Zo scherp, dat de film in Frankrijk aanvankelijk verboden werd.
 
lees meer


zaterdag
30 jun
2018
Hermine Deurloo Kwartetzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Na haar studie saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam leerde Hermine Deurloo zichzelf de chromatische mondharmonica te bespelen. Geïnspireerd door Toots Thielemans ontwikkelde ze een intiem en lyrisch geluid.Deurloo speelde inmiddels met bekende musici als Jesse van Ruller, Tony Overwater, Han Bennink, Denise Jannah, Lilian Vieira, Al Jarreau, het Willem Breuker Kollektief en het Metropole Orkest.

Duidelijk is dat Deurloo nog een dimensie toevoegt aan het briljante spel van de onsterfelijke ‘Toots’: complexe ritmes, zacht schurende dissonanten en aandacht voor actuele muzikale stromingen. Het wachten is op een internationale doorbraak van deze unieke mondharmonicaspeelster.

Hermine Deurloo - chromatische mondharmonica/Rembrandt Frerichs - piano/Jörg Brinkmann - cello/Joost Lijbaart - drums

 
lees meer