logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
23 feb
2019
Christoph Irniger PILGRIM / CD Release Tour Crosswinds


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

De Zwitserse tenorsaxofonist, klarinettist en componist Christoph Irniger heeft een erg spannend kwintet bijeen weten te brengen onder de naam PILGRIM. De basis is improvisatie en de muziek van het vijftal gaat echt alle richtingen uit en dat maakt het net mysterieus en spannend.

In de sound van PILGRIM is iedere musicus even belangrijk, al springt de input van gitarist Dave Gisler er met de heerlijk schurende gitaarsolo’s misschien net iets bovenuit. Deze talentvolle muzikanten gaan voor de volle 100 % op en dat is te horen. PILGRIM leeft, zit vol dynamiek, energie en speelplezier.

Christoph Irniger – saxen, klarinet/Stefan Aeby – piano/Dave Gisler – gitaar/Raffaele Bossard – contrabas/Michi Stultz - drums

 
lees meer


woensdag
27 feb
2019
Lezing: Niemand gaat voor zijn plezier dood


zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs 2,50 euro incl. kopje koffie/thee

Een lezing over het recht op een menswaardig levenseinde door prof. Dr Wim Distelmans.
Prof. Dr. Wim Distelmans vertelt over het recht op een menswaardig levenseinde en legt termen uit zoals zelfbeschikkingsrecht, euthanasie, wilsverklaringen en palliatieve sedatie. Bovendien reikt hij tips aan rond voorafgaande zorgplanning en hoe mensen regelingen rond hun levenseinde bespreekbaar kunnen maken in hun omgeving.

Wat is het verschil tussen euthanasie 'passieve' en 'actieve' levensbeëindiging, sedatie en palliatieve zorg? Wat is nu wel en niet mogelijk? 
Dr. Wim Distelmans vertaalt de theorie vanuit zijn eigen ervaring naar een toegankelijk betoog voor een breed publiek.

Aanmelden gewenst via : info@ccbaarle.org

Een organisatie van Cultureel Centrum Baarle. Deze lezing vindt plaats in de aula van Cultureel Centrum Baarle.

 
lees meer


zaterdag
9 mrt
2019
I Compani


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Jazz en filmmuziekensemble I Compani viert haar 34e verjaardag met een dubbelconcert in Baarle-Nassau.  Het eerste deel van de avond heeft de titel “I Compani a Paris” Een ‘fotofilmconcert’ gebaseerd op Parijse fotografie van vroeger tot nu.

De muziek is een versmelting van jazz, filmmuziek, Balkan, circusmuziek en, tsja, welke stijl is door de  musici  van I Compani nog niet aangepakt ?

Na de pauze wordt  regisseur Federico Fellini herdacht die 25 jaar geleden overleed, met filmscenes, foto’s, tekeningen, teksten  en natuurlijk nieuwe bewerkingen van de muziek van Nino Rota. Fellini zette een belangrijke stempel op de Italiaanse film tussen 1955 en 1990. In deze productie zien we beelden van de regisseur aan het werk op de set en zoomen we ook in op zijn werk uit de 2e periode..  

Rob Verdurmen – drums/Arjen Gorter – bas/Leo Bouwmeester – piano/Gert Wantenaar – bandoneon/Friedmar Hitzer – viool/Bo van de Graaf – saxofoons/Martijn Grootendorst - beeld      

 
lees meer


zondag
17 mrt
2019
Matinee: Misty House Big Band


zaal open 13.30, aanvang 14.00
entree: gratis


De Misty House Big Band is begin jaren negentig opgericht vanuit de Muzerije, huis voor de amateurkunst in 's-Hertogenbosch. Tegenwoordig heeft de groep het Artuarium als thuisbasis. 
De band bestaat momenteel uit achttien blazers, een zanger en een ritme-sectie bestaande uit drummer, percussionist, een bassist, een gitarist en een toetseniste.

Met de komst van Edward Capel als dirigent, eind jaren negentig, is de band een geheel eigen, en vooral eigenzinnige koers ingeslagen. Het repertoire variëert inmiddels van jazz tot ska, van funk tot latin. Wat vooral opvalt bij optredens is het plezier, enthousiasme en de energie, die de Misty House Big Band uitstraalt!

 
lees meer


zaterdag
30 mrt
2019
Sho Shin Duo + Seppe Gebruers


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Sho Shin Duo werd opgericht in 2013 en ontwikkelt oorspronkelijke muziek door koppeling van vrije improvisatie met de akoestische impact van rieten, in combinatie met drums en live electronische manipulaties. Het is een explosief duo dat rockt en swingt.

Seppe Gebruers (9/05/1990) speelt sinds zijn 12de concerten. Hij begon in het pianotrio ‘Jazzfact’ en later stond hij aan de zijde van muzikanten als Jim Black, Teun Verbruggen, Robin Verheyen, Joachim Badenhorst enz. Gebruers studeerde in 2013 – summa cum laude - af aan het  Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij zowel jazz als klassiek geschoold werd.

Eerdere concerten van dit trio bleken intense en unieke gebeurtenissen.

Riccardo Marogna - tenor saxophone, clarinets, electronics/Riccardo La Foresta - drums, percussions & objects, electronics/Seppe Gebruers - piano

 
lees meer


zaterdag
13 apr
2019
2000


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

De band 1000 werd in 2004 opgericht door Jan Klare, Bart Maris, Wilbert de Joode en Michael Vatcher. Sindsdien heeft de groep veel muzikale ontwikkelingen doorgemaakt. Het begon met het spelen van composities voornamelijk uit de klassieke wereld, gecombineerd met enkele originelen van Klare. Compositie bleef een cruciaal element maar het was vooral de manier waarop samen geïmproviseerd werd die diepe indruk maakte.

Toen drummer Vatcher in 2017 vertrok naar New York City viel er een gat. De drie overgeblevenen wilden echter hun samenwerking niet stoppen en gingen verder als kwartet met Elisabeth Coudoux op cello.

Een uitnodiging voor het Moers festival 2018 en de vraag van programmeurs zette 1000 weer in beweging. Onder de naam 2000 stelde Jan Klare een zeskoppig gezelschap samen, waaronder Elisabeth Coudoux, Steve Swell en opnieuw Michael Vatcher.

Jan Klare – rieten/Bart Maris  - trompet/Steve Swell – trombone/Elisabeth Coudoux – cello/Wilbert de Joode – bas/Michael Vatcher - drums

 
lees meer


zaterdag
20 apr
2019
Film: Hugo


regie: Martin Scorsese, 2011, 126 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

Weesjochie stuit in Parijs' treinstation op aan lager wal geraakte filmpionier George Méliès. Uitstapje van de peetvader van de misdaadfilm naar alle leeftijden pakt erg goed uit. Dankzij adembenemende beelden, het aangrijpende verhaal en de prima acteurs. Ook in de bijrollen goed bezet. Met o.a. Sacha Baron Cohen als gemene station-inspecteur en een bijna negentigjarige Christopher Lee als vriendelijke boekenverkoper. De vrijwel vlekkeloze film kreeg elf Oscarnominaties.

 
lees meer


zaterdag
11 mei
2019
Film: Le gamin au velo


regie: Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne, 2011, 87 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

‘Bel me niet meer. Ik bel jou wel.' Dat zegt een vader tegen zijn elfjarige zoon Cyril (Doret) in Le gamin au vélo. Wij weten dat hij nooit zal bellen. Kapster Samantha (De France) ontfermt zich over de jongen, die ze bij toeval bij de dokter tegenkomt, en voor wie ze zich gelijk verantwoordelijk voelt. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Het oeuvre van de broers Dardenne kenmerkt zich immers door fraaie maar sombere vertellingen, gefotografeerd met schokkerige camera en lange takes. Maar deze, prachtige, film heeft wel wat weg van een sprookje. En er klinkt zelfs filmmuziek.

 
lees meer


zaterdag
18 mei
2019
Wild Man Conspiracy feat. Michael Moore & Joost Buis - RADIO DAYS

 

zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie. De muziek is poëtisch en beeldend, de composities zijn compact en uiterst gevarieerd, van filmisch en sereen tot rebels en verontrustend. Downbeat verkoos de meest recente cd in 2017 tot een van de beste albums van januari.

Voor het nieuwe project RADIO DAYS heeft de groep twee van de meest invloedrijke improvisatoren van de internationale muziekscene uitgenodigd: Michael Moore en Joost Buis. Het verrassende repertoire bestaat uit werk van Louis Armstrong tot Misha Mengelberg en omspant 100 jaar jazz met strakke arrangementen, doorleefde solo’s en collectieve improvisaties.

Gerard Kleijn – trompet/Guillermo Celano – gitaar/Joost Kesselaar – drums/Michael Moore – klarinet, sax/Joost Buis - trombone

 
lees meer