logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

vrijdag
22 okt
2021
Concert: Verhoeven/Hadow/De Groote
i.s.m. A New Wave Of JazzZaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

Martina Verhoeven en Patrick De Groote zijn geen onbekenden voor elkaar.  Niet alleen maken zij deel uit van de New Wave Of Jazz groep met verschillende releases op het label, ook speelden zij reeds meermaals samen.

George Hadow werkte reeds met Martina Verhoeven samen voor het minimaal ensemble TONUS en het quintet (met John Dikeman, Luis Vicente en Dirk Serries). 

Het majestueuze spel van pianiste Martina Verhoeven, het subtiel maar dynamische drumwerk van George en de lyrische, dynamische abstractie van trompettist Patrick De Groote beloven ons een uniek concert van pure vrije improvisatie.

Een mooiere aftrap voor de samenwerking tussen PlusEtage en A New Wave Of Jazz kunnen we niet wensen.

Martina Verhoeven - piano, George Hadow - drums, Patrick De Groote - trompet

 
lees meer


zaterdag
30 okt
2021
Concert: Kaufmann/Gratkowski/De Joode


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

De samenwerking tussen Frank Gratkowski en Achim Kaufmann gaat terug naar de jaren tachtig, toen beide in Keulen woonden en studeerden. Het trio met Wilbert de Joode speelde voor de eerste keer in januari 2002.

Ruim een jaar later volgde een tournee door verschillende Europese landen, waarbij de opnames voor de eerste cd Kwast ontstonden (uitgebracht op het Berlijnse label Konnex Records). Inmiddels verschenen er 6 cd’s van het trio.

De muziek van het trio Kaufmann/Gratkowski/De Joode is helemaal geïmproviseerd. Kleurrijkdom, ritmische intensiteit, veelgelaagdheid, contrast en verrassing spelen een belangrijke rol.

Achim Kaufmann – piano, Frank Gratkowski – rieten, Wilbert de Joode - bas

 
lees meer


zondag
14 nov
2021
Concert: Reeds & Deeds. The music of Rahsaan Roland Kirk.


MATINEE
Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

Reeds & Deeds begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, de opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren ’60 en ’70. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s.

Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen (die eerder samenspeelden in het Willem Breuker Kollektief) brachten ooit een album uit met muziek van Kirk. Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn werk en zo ontstond Reeds & Deeds, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen.

Frans Vermeerssen saxes, Alex Coke saxes, flute, Bo van de Graaf saxes, Michiel Braam piano, Arjen Gorter double bass, Makki van Engelen drums.

 
lees meer


zondag
28 nov
2021
Concert: Vanbinsbergen Playstation Remise


MATINEE
Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 15 euro, onder de 25 jaar 7,50
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

Komend najaar 2021 gaat Corrie van Binsbergen met haar heerlijk energieke band Vanbinsbergen Playstation langs de Nederlandse jazzpodia met de REMISE-tour, een best-of feest met stukken uit hun rijke repertoire en nieuw werk.

De naam duidt op het besluit van Van Binsbergen zich na 2020 toe te leggen op componeren. Ze stopt met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. De trein die al sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986 doordendert gaat voorlopig de remise in.

Mete Erker tenorsax, basklarinet Miguel Boelens altsax, sopraansax Morris Kliphuis hoorn, trompet Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal prepared piano Corrie van Binsbergen gitaar Dion Nijland bas Yonga Sun drums

 
lees meer


zaterdag
11 dec
2021
Concert: City Maps


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

In het project City Maps maken de leden een tocht door een imaginaire stad langs plekken als Grand Boulevard, Underground, De Kathedraal en Dance Hall.

De musici staan op een podium met verkeersborden, op de grond ligt een zebrapad, het publiek kan de muzikale route volgen op een plattegrond in de hand en ziet op twee schermen aan weerszijden van de band speciaal gemaakte filmbeelden van de stad.

De invloeden lopen sterk uiteen: van moderne dans tot gregoriaans, en van swingjazz tot hedendaags gecomponeerde muziek. Al deze wortels komen samen in een compositorische reis en een gedeelde benadering van intense improvisatie. Het resultaat is een geluid van schurende schoonheid, waarin oude en progressieve ziektekiemen op natuurlijke wijze samensmelten, zoals in de steden om ons heen.

Steven Kamperman - klarinetten, slagwerk, composities, Bart Maris -  trompet, Jorrit Westerhof – gitaar, Dion Nijland – contrabas, Henrietta Müller - film & VJ


 
lees meer


zaterdag
18 dec
2021
Film: Dr. Strangelove


regie: Stanley Kubrick, 1964, 95 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
entree film 4 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

In deze vlijmscherpe politieke satire, alom beschouwd als een van de beste filmkomedies aller tijden, besluit een maffe Amerikaanse generaal op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie.

Peter Sellers steelt de show in maar liefst drie rollen: die van de Amerikaanse president, een Britse kapitein en natuurlijk de dubieuze Duitse wetenschapper Dr. Strangelove. Dat Sellers meerdere rollen zou spelen was een eis van producent Columbia Pictures, die zeer gecharmeerd was van zijn veelzijdige optreden in Stanley Kubricks eerdere film Lolita.

 
lees meer


woensdag
29 dec
2021
Concert: Dikeman/Malmendier/Serries/ Škrijelj
i.s.m. A New Wave Of Jazz


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl
Coronacheck scan verplicht

PlusEtage en het Belgische label A New Wave Of Jazz slaan de handen in elkaar voor een nieuwe reeks van concerten die zal lopen naast de reguliere programmatie van PlusEtage.  Een reeks concerten volledig gewijd aan de vrije improvisatie, avantgarde en de experimentele tak van de free jazz.

Voor deze avond nodigt A New Wave Of Jazz de Amerikaanse sax virtuoos John Dikeman uit.  John was een van de eerste muzikanten op het label en dus werd het hoogtijd om hem terug te vragen.  Ditmaal niet in een van de powerhouse constellaties maar samen met het verfijnd drumspel van Luikenaar Tom Malmendier, gitarist Dirk Serries en Française Emilie Škrijelj op de accordeon, zeldzaam in de vrije improvisatie, in een kwartet dat garant zal staan voor zowel genuanceerde als intense vrije improvisatie.  Dit wordt een unieke avond.

John Dikeman - saxofoons, Tom Malmendier – drums, Dirk Serries – gitaar, Emilie Škrijelj - accordeon

 
lees meer